Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 24.09.2018 tarihinde uçuş izni ile ilgili yeni bir duyuru yayımladı. Duyuru aslında uçuş izninde yaşanan sıkıntılara karşı geliştirilen yeni sistem ile ilgili bilgi içermektedir. Duyuru şu şekildedir:

 

"İHA Kayıt Sisteminde yapılan uçuş izin başvurularında bazı durumlarda bazı kurumların otomatik olarak onay verdiği şekilde uyarılar görünmektedir. Mantıksal olarak Yeşil (Uçuşa Serbest) alanların tanımı mevzuat ile belirleniyor olup Mülki İdarelerden gelecek olan Yeşil alanların koordinatları İHA Kayıt Sisteminde uçuş izin başvurusu haritasına işlenecektir. Bu vesile ile yeşil alanlarda yapılacak uçuş izin başvurularının  sistem tarafından otomatik olarak onaylanmasına dair yazılım çalışması devam etmekte olup bir süredir test çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

 

Bu süre zarfında yapılan başvurularda bazı kurumların otomatik olarak onayladığı görülebilmektedir. Yeni işleyişin mevzuatla belirlenip İHA Kayıt Sisteminin yeni versiyonuna açılacağı zamana kadar uçuş izin başvurularının işleyiş şekilleri şuan olduğu gibi  aynı şekilde devam etmektedir.

 

Bu kapsamda Uçuş İzin Başvurularının yanıt sürelerini çok kısa sürelere düşürmek ve diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sürelerini en aza indirmek için mevzuat ve Kayıt Sistemi çalışmaları son hızla devam etmektedir.

 

İlgililere saygıyla duyurulur.."