DJI Mavic 3'te Beklenecekler: OcuSync 2.0, ActiveTrack 3.0

 

DJI Mavic Air 2, etkileyici özellikleriyle piyasaya sürüldüğüne göre, DJI'nin yaklaşmakta olan Mavic 3 serisinde tam olarak ne bekleyebileceğimizi merak etmeye başlıyoruz. DJI Mavic 3, Mavic Air 2'nin bir adım üzerinde olacağından, 5k video veya zoom özellikli 1 inç kamera sensörü bekleyebilir miyiz?



Elbette DJI Mavic 3 hakkında henüz bir şey söylenmedi. Ancak Mavic Air 2'nin tüm yetenekleri göz önüne alındığında, mevcut Mavic 2 biraz ileri tarihli görünmeye başlıyor. Birçok bakımdan, küçük kardeşi, yarısı kadar maliyetlidir. DJI'nin bu durumun uzun süre dayanmasına izin vermemesi olası görünmüyor. Mavic Air 2'nin piyasaya sürülmesi, yakında bir Mavic 3 olacağını garanti ediyor. Tahminimiz bu yaz bir ara olması yönünde


Ne bekliyoruz



DJI Mavic Air 2'nin piyasaya olduğundan, yeni DJI Mavic 3 serisinin birkaç özelliğinden neredeyse emin olabiliriz. Artık OcuSync 2.0'ın DJI Inspire 3 ve yeni Matrice 300 RTK için 15km olduğuna bakarak, aynı maksimum iletim mesafesinin Mavic 3 ile birlikte geleceğini (10km) bekliyoruz. Mavic 3 ayrıca Mavic Air 2'lere benzer yeni bir denetleyici tasarımına sahip olacak, ancak Mavic 2 için geçerli olan gibi yerleşik bir ekrana sahip olacak.



Kamera, görülmesi gereken en ilginç özellik olabilir. Mavic 3'ün 120 Mbps'de en az 4k 60fps video çekebileceğini tahmin ediyoruz, çünkü zaten daha düşük fiyatlı Mavic Air 2'de bunlar mevcut. Muhtemelen daha yüksek çözünürlüklere sahip olacak veya en azından Mavic Air 2'de mümkün olmayan tüm kamera modlarında tam 60 fps olması kaçınılmaz.



Mavic 3, kesinlikle ActiveTrack 3.0'ı içerecek ve çok yönlü engellerden kaçınma sensörlerinin dahil edilmesi sayesinde Mavic Air 2 ile profil çekimi gibi eksik alanlarda telafi edecek. Daha fazla sensör (üst ve yanlar dahil), dronun çevresi hakkında daha fazla veri alabileceği anlamına gelir. Bu, yanlara engellere uçmaktan kaçınırken objeyi takip etmesine izin vermelidir.



Mavic Air 2'nin maksimum uçuş süresi 34 dakikadır - Mavic 3'ün en azından bu değeri aşmasa da en azından bu sürelere yakın bekliyoruz. Yeni drone'nun pili neredeyse kesinlikle daha büyük olacak, ancak daha fazla sensör daha fazla güç çekilmesi anlamına geliyor. Tahminimiz 36 ila 37 dakikadır, bu da Mavic 2’nin 31 dakikalık uçuş süresine göre önemli bir artış.



DJI AirSense, yeni Mavic 3'te olacak, çünkü 2020'de çıkan tüm DJI dronları ve sonrasında drone pilotunun insanlı bir uçağın ne zaman yakında olduğunu bilmesini sağlamak için bir ADS-B alıcısı içerecek. FAA, hava dalgalarını drone sinyalleri ile tıkamak istemediği için Mavic 3'e bir ADS-B vericisi eklenmeyecek. Mavic 3 piyasaya sürüldüğünde tedarik zincirleri normale döndüğü sürece,

dünya çapındaki tüm modellerde lansmandan itibaren AirSense bulunmalıdır.

 


Ne görmek istiyoruz



İki kamera yapılandırmasıyla Mavic 2 için olduğu gibi Mavic 3 için iki model olup olmayacağından emin değiliz. Mevcut Zoom ve Pro modellerini bir araya getirmek güzel olurdu. Mavic 3 muhtemelen 1 inçlik sensörü koruyacak olsa da, daha yüksek kalitede zum yapılmasına olanak tanıyan dahili optik zumu görmek isteriz. Buna daha iyi düşük ışık performansı ve daha fazla dinamik aralık dahildir. Ancak, bu kadar büyük bir sensöre bir zoom lens takmak zor olabilir.



Ekleneceğini umduğumuz bir diğer özellik de 24 veya 30 fps'de 5K video. 5K 60fps iyi olurdu, ancak bu çok fazla işlem gerektirir. Böylece Mavic 3'ün 24 veya 30 fps olması çok daha muhtemeldir, bu da sinematik çekimlere ve videoyu düzenlerken çerçeveye dijital olarak yakınlaştırma yeteneğine daha fazla olanak tanır.



DJI Smart Controller'ın Mavic 3'e dahil edilmesi de iyi olurdu. Drone ile birlikte yeni bir Smart Controller başlatılabilir ve kutuda yerleşik bir ekrana sahip bir denetleyiciye sahip olmak güzel olurdu. Bu, telefonunuzun drone'ya bağlı olma ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.



Mavic 3 serisinde ne görmek istiyorsunuz?