ABD dışında DJI Mavic Air 2: AirSense yok, daha az menzil

 

DJI Mavic Air 2, ABD'deyseniz DJI’nin yepyeni AirSense güvenlik teknolojisi ve maksimum 10 km'lik iletim menzili ile piyasaya sürüldü. Dünyadaki Mavic Air 2’lerde AirSense eksik olacak ve maksimum iletim mesafesinden 4km azalmış olacak.



AirSense (ADS-B)



DJI’nin AirSense temelde size ADS-B (Otomatik bağımlı gözetim yayını) alıcısıdır. Bu, insanlı helikopterleri ve Mavic Air 2'nizin yakınında uçan uçakları size bildirir. FAA, dronların hava dalgalarındaki tıkanıklık korkusu üzerinden kendi ADS-B sinyallerini iletmesini istemiyor.



FAA, DJI'nin neden DJI'nin Mavic Air 2'nin Kuzey Amerika varyantı için teknolojiye öncelik verdiğini açıklayan ADS-B'yi agresif bir şekilde bastırıyor. DJI, AirSense'in diğer bölgelerde çalışmasını sağlamak için gerekli parçalardan çıkardı (muhtemelen COVID-19 nedeniyle bu malzemeleri üreten fabrikaların kapanması nedeniyle). Şimdilik ADS-B modülüne sahip olmak istiyorsanız, tek seçeneğiniz bir Amerikalı satıcıdan bir Mavic Air 2 satın almaktır.

 


Maksimum iletim mesafesi

 



Aktarım mesafesi, drone üzerinde tam kontrole sahip olabileceğiniz ve sağlıklı bir video akışı alabileceğiniz maksimum mesafedir. DJI’nın Mavic Air 2 için resmi maksimum iletim mesafesi 10 km'dir (6,2 mil), bazı harika çekimler yapmak ve uzun mesafeden uçarken huzur sağlamak için fazlasıyla yeterli. ABD'de Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC) verici gücünün düzenlenmesinden sorumlu olduğu durum budur. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güç limiti, 2.4GHz ve 5.8GHz için ≤26 dBm'dir (bir miliwatt için referans verilen desibel cinsinden ölçülen güç), drone'ya 10 km maksimum iletim mesafesini verir.



Avrupa Ekonomik Alanında satılan ve üretilen ürünler için Çin Devlet Radyo Yönetmeliği (SRRC), Conformité Européene (CE) ve İçişleri ve İletişim Bakanlığı (MIC), Japonya'yı kapsıyor. Bu regülatörlerin tümü, maksimum verici güç limitlerine sahiptir ve bu nedenle Mavic Air 2'yi maksimum 6km (3,7 mil) iletim mesafesi ile sınırlar. SRRC’nin verici gücü 2.4GHz için ≤20 dBm ve 5.8GHz için ≤26 dBm'dir. 2,4 GHz için CE’nin verici gücü de ≤20 dBm, 5,6 GHz yalnızca ≤14 dBm'dir. MIC yalnızca 2,4 GHz için ayarlanmış bir limite sahiptir, bu da ≤20 dBm'dir.



Bazı alıcıların reklamı yapılan iletim mesafesinin tamamını alamaması bir hayal kırıklığı olsa da, yasal olarak uçuyorsanız çok fazla bir zorluk olmamalıdır.



Farklı düzenleyiciler tarafından belirlenen farklı standartlar hakkında düşünceleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.