Drone'larla Coronavirüs ile Savaşmaya Yardımcı Oluyor

 

Dronelar her zaman topluma yardım etmek ve hayat kurtarmak için yeniliklere açıktır. DJI ise buna en fazla önem veren firmalardan biri. COVID-19 ile mücadelede daha etkili drone çözümleri bulabilirsiniz: örneğin halka bilgi vermek için hava hoparlörü, salgından etkilenen bölgelerde tıbbi ve gıda malzemelerini güvenli bir şekilde taşımak için bir tıbbi dağıtım sistemi ve önerilen virüs testi ve tedavi yerleri.



Aralık 2019'da Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkmasından bu yana, yeni COVID-19 koronavirüsü dünyaya yayıldı. Salgın büyüdükçe, sorular ve endişeler de arttı. Virüs ne kadar uzağa yayılır? İnsanlar kendilerini nasıl koruyabilir?


Bu korkuları ele almak ve krizi çözmek için dünyadaki ve Çin'deki kamu güvenliği yetkilileri yeni teknolojilerin nasıl kullanılacağını araştırmaya koyuldu. DJI geliştirdiği yeni bir proje ile Kamusal Alanları Dronlarla Dezenfekte Etmeyi amaçlamaktadır.


Tarımsal teknoloji düşünce kuruluşları ile birlikte DJI, hastalıkla mücadele etmek için çalışıyor. 4 Şubat'ta, salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için, DJİ neredeyse 1,5 milyon ABD doları yardım sözü verdi. Ayrıca Agras serisi tarımsal ilaçlama dronlarımızı potansiyel olarak etkilenen alanlarda dezenfektan püskürtmeye uyarlandı. Dronelar, genel alanlarda virüsü öldürme girişimini önemli ölçüde artırabilir: Aksi takdirde, hem virüse hem de dezenfektana maruz kalma olasılığı daha fazla olan işçiler için riski azaltırken, geleneksel yöntemlerden çok daha fazla zemin kaplayabilirler.



Araştırma ve test aşamalarından sonra, ekipler havadan klor veya etil alkol bazlı dezenfektan püskürtmek için en iyi uygulamaları geliştirdiler. Çözeltinin konsantrasyonu ve uçuş talimatları, bir alanın enfekte olup olmadığı biliniyorsa farklı durumlar için değiştirilebilir.



DJI, Shenzhen'de 3 milyon metrekareden fazla dezenfektan püskürtmüştür. Şirket ayrıca, püskürtme yöntemini benimsemek için Çin'de 1000 ilçeye yardım etmektedir. Hedef alanlar arasında fabrikalar, yerleşim alanları, hastaneler ve atık arıtma tesisleri bulunmaktadır. Toplamda, bu ülke genelinde şimdiye kadar 600 milyon metrekareyi kapsıyor. Bu çözümle, püskürtme verimliliği geleneksel yöntemlerden 50 kat daha hızlı olabilir. Zamanın kritik bir rol oynadığı bir krizde, bu harika bir haber.



DJI Halk Güvenliği Entegrasyonu Kıdemli Direktörü Romeo Durscher, “Bir hastalığın kontrol altına alınmasına yardımcı olmakla birlikte, personel için güvenliği sağlamak çok zordu. Bu tam bir taban hareketi idi. Kullanıcılar harekete geçmemize ilham verdi ve bu çabaya değdi. Bu yeni araçlara erişimi olan herkesin çevrelerini geliştirmesine ve topluma yardımcı olabileceği DJI ruhunu somutlaştırıyor. ”

 


Salgın Sırasında Dronların Daha Fazla Şekilde Kullanılması



Geçtiğimiz birkaç hafta, Çin'de COVID-19'un yayılmasını engellemek için yeni yollar keşfetme şansı verdi. Hoparlörler kalabalık yerlerde halka açık toplantıların dağıtılmasına yardımcı olmak için insansız hava araçlarına monte edildi. Dronelar, insanlara önlemler hakkında daha fazla bilgi edinmelerini öneren pankartlar uçurdu. Dronelardaki termal kameralar da vücut sıcaklığını izlemek için kullanıldı.


Drone teslimatı bir başka popüler konudur. Salgın, başkalarıyla temastan kaçınmak için milyonlarca aileyi evlerinde tuttu. Bu hanelere büyük bir yardım temassız teslimat şeklinde gelebilir. Kuruluşlar ihtiyacı olan herkese yiyecek, malzeme ve ilaç gönderebilir. Aynı zamanda, yüz yüze temastan kaçınmak enfeksiyon riskini azaltacaktır.

 

 


COVID-19 ile Mücadeleye Devam Edilmesi



Yeni koronavirüs ile savaş başladı sadece. Araştırmacılar her gün virüs hakkında daha fazla şey öğreniyorlar. Aşılar dünyadaki laboratuvarlarda geliştirilmektedir. Ve halk elinden gelen her türlü tedbiri alarak paelinden geleni yapıyor.


COVID-19 bir tehdit olmaya devam ederken, hayatlarını kurtarmak için 21. yüzyıl çözümleri geliştiren yenilikçi fikirlere sahip sayısız insan var. Bu krizden çıkarılan derslerin, gelecekteki tıbbi, insani yardım, afet müdahalesi ve yardım görevlerinde ve diğer ileri çözümleri daha iyi kullanmamıza yardımcı olacağını umuyoruz.