DJI Mavic Air 2'nin 8K Hiperlapse

 

Geçtiğimiz günlerde lasmanı yapılan DJI Mavic Air 2, dünyadaki drone kullanıcıları tarafından heyecanla bekleniyor. Uçuş testleri, akıllı uçuş testleri ve birçok videolar sosyal medyada çoktan görmekteyiz. Bunlardan en önemlisi ise 8K özelliğe sahip kamerası. Bu kamera ile çok güzel akıllı uçuş modlarının yapılacağını tahmin ediyoruz. Ancak bazı youtuberlar özellikle hyperlapse özelliğinden beklenen sonucu alamamışa benziyor.

Gelin hep birlikte bakalım.

Hiperlapse nedir?

 

Hyperlapse ilk olarak Mavic 2 drone'larda tanıtıldı ve drone uçarken bir dizi fotoğraf çekmesini ve akabinde video kurgu yapılan otomatik bir özellik . Fotoğraflar daha sonra hareketli bir hızlandırılmış videoda birleştirilir. Tüm işlemler drone üzerinde yapılır, böylece nihai sonuçla kalırsınız.

8K hiperlapse problemleri

 

Mavic Air 2, kamera sensörünün yakalayabileceği 48MP fotoğraflar sayesinde 8K çözünürlüklü hiperlapse yeteneğine sahiptir. Görüntüleri kullanılamaz hale getiren önemli bir sorun, 1080p hyperlapse modunda gerçekleşmeyen büyük miktarda sarsıntıdır.

Bu muhtemelen Mavic Air 2'nin yazılımı ile ilgili bir sorundur, bu nedenle bir yazılım yükseltmesiyle düzeltilebilir. Ancak kullanıcıya lansman sırasında iyi bir deneyim sağlamadığı görüyoruz.

Diğer bir husus ise, 8K modunda, her çekim arasındaki minimum aralık 6 saniyedir, 1080p modunda ise bunu 2 saniyeye kadar alabilirsiniz.

8K hyperlapse ile ilgili bir başka sorun daha sonra bir bilgisayarda görüntülemeye çalışmak. 8K hyperlapse, birbirine dikilmiş dört adet 12MP fotoğraf olan 48MP fotoğraflar kullanır. Dört dikişli görüntüden ikisi çeşitli video editörlerinde görünmüyor. Adobe Premiere Pro, dosyaları düzgün bir şekilde açabilecek tek program gibi görünüyor.

4K hyperlapse eksikliği

 

Bir başka sorun da 4K hyperlapse seçeneğinin olmamasıdır. Bu, drone'nun görüntüleri işlemek için daha kolay bir zamana sahip olmasına ve yine de oldukça yüksek kaliteli hiperlapslerin üretilmesine izin verecektir. Sosyal medyaya ve YouTube'a yayın yaparken 4K hyperlapse kalitesi fazlasıyla yeterli, 8K hyperlapse ise DJI'dan daha çok bir pazarlama noktası gibi görünüyor.

Sonuçta, onu görüntülemek için 8K bir ekran nerede bulacaksınız?

DJI Mavic Air 2'deki hiperlapse modu hakkında ne düşünüyorsunuz? Mavic 2'yi satın almanız veya satın almanızın ana nedeni mi?