Ülkemizde İHA Sektörü Gelişiyor

 

Ülkemizdeki İHA sayısı 32 bin 100'e ulaştı, İHA pilot sayımız ise 48 bin 800...

 

SHGM’nin yaptığı son açıklama şu şekilde:

 

İHA Kayıt Sistemimizde Eylül 2019'da hizmete açtığımız Uçuş İzni (Mülki İdare ) Modülü üzerinden bugüne kadar yeşil (uçuşa serbest) alanlar için yapılan 253 uçuş izin başvurusu sistem tarafından otomatik onaylanmıştır.

 

Aynı tarih itibari ile yapılan toplam 193 uçuş izin başvurusunun 61'i en yakın mülki idare amirliğince ortalama 2-3 gün içerisinde onaylanmış, diğer başvurular risk değerlendirmesi sonucu riskli bulunmuştur.

 

Ar-Ge uçuş izin başvurularında ise bahse konu tarih itibari ile yapılan 880 uçuş izin başvurusunun 390 tanesi yine en yakın mülki idare amirliğince onaylanmıştır.

 

Uçuş izin modülü ile beraber İHA uçuş izin başvurularının en kısa sürede neticelendirilmesi ve uçuş risklerinin en aza indirilmesini hedefliyoruz...

 

İHA Kayıt Sistemi uçuş izin haritasında 110 adet yeşil alan mevcut olmakla birlikte yaklaşık 1100 civari yeşil alan ilgili kurum ve kuruluşların uygunluk vermesi ile haritaya işlenecek ve sportif uçuşlar daha geniş alanlara yayılacaktır.

 

Ayrıca azami kalkış ağırlığı 500 gr. altındaki İHA sahiplerinin İHA’larını kaydetmeden önce İHA Kayıt Sisteminde görebileceği il bazlı bölgeler haritasının yazılım çalışması tamamlanmıştır. Bu da, en kısa sürede İHA Kayıt Sistemine entegre edilecek ve duyurusu yapılacaktır.