Drone'lar gelişiyor. Drone'lar ilerliyor. Sivil alanda kullanımı hızla artan Drone'lar haritalama amaçlı üçüncü parti yazılımlarala çok sık kullanılmakta. tek sıkıntı havada kalma süreleri oaln Drone'lar farklı tasarım ve yapılarla müşterilere değişik seçenekler sunmakta. Intel firması da bilindiği gibi DJI Tello drone'un üretilmesinde görev almıştı. Gayet başarılı ve özellikle cocukların program geliştirmeye yardımcı olan bu drone alanında öncü olduğu söylenebilir.

 

Intel firması Drone üretimine devam ediyor.

 

Intel firması yeni tasarım ve yapısıyla drone kullanıcıları şaşırttığını görmekteyiz. Günümüzde genellikle quadrotor ya da dört rotorlu simetrik drone kullanılırken Intel bizleri oldukça hayrete düşürdü. V şeklinde yapısıyla ve 8 rotorlu üretilen Intel Falcon Drone özellikle haritalama alanında sınıfının en iyisi olduğunu iddia etmektedir. Şimdi gelelim bu haritalama drone'a. İşte bu haritalama drone 'nun  belli başlı özellikleri:

 

Gelişmiş Uçuş Performansı

 

Intel® Falcon™ 8+ drone, zayıf GPS sinyalleri ve sert rüzgarlar gibi dış etkenlere karşı tutarlı ve istikrarlı uçuşların yanı sıra, manyetik alan engellerine karşı direnç sağlamak üzere tasarlanmıştır. Mükemmel ağırlık-yük oranıyla verimli uçuşları mümkün kılan bu drone, zorlu ortamlarda çalışırken hatasız, yüksek kaliteli, coğrafi yer tanımlı, harekete geçirilebilir veriler toplamanıza olanak tanır.

 

Hassas Veriler

 

Profesyonel yük seçenekleri sunan Intel® Falcon™ 8+ drone, ortografi ve üç boyutlu restorasyon için ayrıntılı veriler sağlarken, örnek yer uzaklığı (GSD) için milimetrik doğruluğu mümkün kılar. Drone’un patentli, V-şeklindeki benzersiz tasarımı, verilerin engelsiz bir şekilde yakalanmasına ve bir uçuşta bir kameradan, çeşitli perspektiflerden, yukarıdan aşağıya 180 dereceden daha geniş görüş açılarına olanak tanır. Falcon 8+ sistemi, veri güvenliği için açık internet ağları üzerinden veri iletmeyen, izole edilmiş ve sistem üzerine entegre edilmiş veri depolama alanıyla kapalı bir sistem olarak yapılandırılabilir.

 

Sınıfının En İyisi Emniyet

 

Intel® Falcon™ 8+ UAV, sektör lideri elektronik ve donanım sistem yedeği ile üst düzey emniyet sunmak üzere tasarlanmıştır. AscTec* Trinity Control Unit, uçuş esnasında daha iyi yanıt hızı ve istikrar sağlamak üzere drone’un konumunu, yüksekliğini ve yönünü doğrulayan ve kontrol eden hızlı ve güvenilir veri füzyonu için üç yedek IMU (Atalet Ölçüm Ünitesi) sağlar. Ayrıca iletişimler, piller, pervaneler ve motorlar için de yedek üniteler sunar.

 

Seyahate Hazır

 

Ticari işler için güçlendirilen, ancak aynı zamanda en üst düzey mobiliteden ödün vermeyen kompakt Intel® Falcon™ 8+ sistemi, profesyonel kullanım için yüksek nitelikli bir endüstriyel tasarıma sahiptir. Yükler sahada kolaylıkla değiştirilebilir ve Intel® Powerpack Piller uçuşlarda taşınabilirlik için tasarlanmıştır.