DJI, Drone'ları Uzaktan Tanımlamasını Geliştiriyor

 

Dünyanın en büyük ticari drone üreticisi olan Çin’li DJI firması, sadece bir akıllı telefon kullanarak drone kayıtlarını takip etmesini sağlayacak bir teknoloji geliştirdiğini söyledi.

 

 

 

Şirket yöneticileri Reuters'e verdiği demeçte, SZ DJI Technology Co Ltd, 2020 yılında, yasal onayını bekleyen, kullanıcılarının ilk kez bir telefonla herhangi bir modern dronu tanımlayabilmelerini sağlayacak ücretsiz bir uygulama sunmayı hedefliyor.



Uzaktan tanıma teknolojisine yönelik itici güç, takip edilemeyen, insansız hava taşıtlarının ticari uçuşlarda casusluk yapmak veya kazayla rahatsız etmek için kullanılabileceği korkuları üzerine drone uçuşlarının daha fazla gözetilmesi çağrıları arasında geliyor.



Endüstri analistlerine göre tahminen% 70 pazar payına sahip olan DJI, Birleşmiş Milletler havacılık ajansının Montreal'deki Drone Enable konferansında drone-to-phone aktarım uygulamasını gösterdi.



DJI’nin politika ve hukuk işleri başkan yardımcısı Brendan Schulman, “İnsanların zaten sahip oldukları şeylerle çalışan bir uzaktan tanımlama çözümü yarattık” dedi.



Endüstri yöneticileri, uzaktan tanıma teknolojisinin piyasada mevcut olmasına rağmen, servislerin satın alınmak, ekipman kullanmak ve çoğunlukla şirketler, havaalanları ve kanun uygulayıcılar gibi gruplara yönelik olduğunu belirtti.



DJI, uygulamasının WiFi Aware özellikli akıllı telefonlar kullanarak 1 kilometre (0,62 mil) mesafedeki dronlarda çalışacağını söyledi.



İzinsiz drone uçması ve görülmesi, havaalanlarında uçuş gecikmelerine ve iptallerine neden olmuş ve havacılık endüstrisine milyonlarca dolara mal olmuştur.



Endüstri, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) gibi düzenleyicilerden kaynaklanan nihai kuralların ötesinde, otomobiller için araç plakalarına benzer uçağı daha iyi izlemenin ve tanımlamanın yollarını arıyor.



 Drone tanımlama standartları konusunda bir komite başkanlığı yapan Philip Kenul : “Uzaktan tanıma, insansız sistemler ile FAA'nın 1 numaralı önceliğidir”



Araştırma firması IDC'ye göre, dronlar üzerindeki küresel harcamaların 2019 yılında bir önceki yıla göre 9 milyar dolardan 12.3 milyar dolara ulaşması bekleniyor.



DJI’nın Schulman’ı, insanların gizlilik ihlalleri yapan dronlar konusunda endişeli olduklarından, dronlar üzerinde kısıtlamalar yapılmasını istediklerini söyledi. “Operatörleri kısıtlamak yerine, aktif olarak zararlı işlemleri cezalandırabilirsiniz” dedi.