Rafta hazır ticari ürünlerin yaygınlaşması ve erişebilir olması bu tür cihazların sivil alanda sıkça kullanımlarına karşın, terör amaçlı kullanımlarını da yaygınlaştırmıştır. Bunun en son önemli örneği 4 ağustos tarihinde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu Karakas'ta bir konuşma yaptığı sırada iki patlayıcı yüklü drone'nun kullanıldığı iddia edilen olaydır.

 

Bu olaydan önce zaten bazı radikal grupların farklı yerlerde bu tür drone’ları kullandıkları görülmüştür. Bunun yanında geçtiğimiz haftalarda, Fransa Başkanı Emmanuel Macron'un güvenlik hizmetlerinin bir insansız hava aracının sinyallerini bozarak Akdeniz'in derin sularına gönderdiği olay yaşanmıştır. Diğer taraftan, 2013 yılında Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yakınındaki bir sahneye çarpan bir drone’un düştüğünü gösteren görüntüler de önemli olaylar arasındadır. Bu olaylar anti drone sistemlerine nasıl yaklaşılması gerektiği gösteren en tetikleyici unsurlardır.

 

Havacılık sektörünün hızla geliştiği, yaşadığımız bu günlerde insanlık için geliştirilen drone sistemlerinin kötü niyetli kullanılması, bu teknoloji üzerinde kısıtlar getirilmesine neden olan bir durum. Bu nedenle havacılık sektörünün kilit noktasındaki insan ve eğitime daha çok yatırımın yapılması gereken unsurlar arasında ön plana çıkarmaktadır.