101 kg Taşıyan MegaDrone

 

FPT Industrial ve Forvola adlı iki firma;  İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen FPT Industrial’in Tech Day etkinliğinde bir drone'un kaldırabileceği en ağır yük için Guinness Dünya Rekorunu kırdığını açıkladı. Forvola’nın “megadrone” , 16 pervanesiyle birlikte, bir dakika ve üç saniyeden fazla bir süre boyunca 101 kg ağırlığa ve yaklaşık 1,5 metre yüksekliğe kadar FPT Endüstriyel'e ait içi yedek parçalarla dolu bir kutu kaldırarak drone dünya rekoru kırdı.



Drone Dünya Rekoru kaydı, 6 Aralık 2018 tarihinde Guinness World Records tarafından resmi olarak onaylandı. Bundan önceki drone dünya rekoru, 2015 yılında 37 saniye boyunca bir metre yüksekliğe 61 kg kaldıran Norveç'in Oslo Üniversitesi'ne aitti.



FPT Industrial’ın 2018’deki Teknik Günü, endüstriyi değiştiren teknolojilerin vizyonlarının tartışıldığı 4.0 Güç Aktarma Teknolojisine adanmıştır. Forvola megadron'ların uzak yerlerde yedek parça teslimatı yapabilmesi, gerektiğinde motor yardımı sağlayabilecek cihazları taşımak ve hassas tarım faaliyetlerinden yararlanmak için bir araç olması nedeniyle, rekor denemesi için ideal bir fırsattı.



Forvola’nın özelleştirilebilir insansız hava aracı (UAV) 10 ila 20 kW gücünde, 200 kg’a kadar ağırlık taşıyabilir ve yüke bağlı olarak 30 dakika veya daha uzun süre uçabilme özelliğine sahip olarak bu drone dünya rekoru'nu kırmıştır.



Megadrone, belirli müşteri gereksinimlerine göre boyut, konfigürasyon ve aksesuar olarak özelleştirilebilir. Forvola dronları, tehlikeli bölgelerde kurtarma, denizcilik sektöründe kargo taşımacılığı, itfaiyecileri veya sivil koruma örgütlerini desteklemek, kıyı şeridinde güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmak ve şantiyelerde destek sağlamak gibi birçok durumda kullanılabilir.