Drone Delivery Canada (DDC) VTOL'u BAşarı ile Test Ettiğini Duyurdu

 

Drone Delivery Canada (DDC), Amerika Birleşik Devletleri (ABD)  New York'ta bulunan Griffiss Uluslararası Havalimanı'nda bir dizi başarılı VTOL İHA test uçuşunu tamamladığını açıkladı.

 

Şirketin Kanada'daki tesislerinden yaklaşık 500 KM uzaklıkta bulunan Griffiss Uluslararası Havalimanı, BVLOS (Görsel Görüş Alanının Ötesinde) Araştırma ve Geliştirme yeteneklerini ve aktif hava sahası içinde uzun mesafe test koridorlarını sağlayan FAA tarafından belirlenen 7 adet UAS Test Sahasından biridir.

 

Drone Delivery Canada'nın Teknoloji Direktörü Paul Di Benedetto: “Griffiss'teki test,  BVLOS ayrılmamış hava sahası ortamında platformumuz üzerinde devam eden ilerlemenin doğal bir uzantısıydı. Uçuş testlerinde büyük uçaklar, helikopterler ve genel havacılık uçaklarının  ortak olarak kullandığı bir pist tercih edilmiştir. Tüm test uçuşlarımızda % 100 başarı oranını bildirmekten memnuniyet duyuyoruz ve şu anda ciddi bir şekilde başlayan ABD'ye genişlemeyi dört gözle bekliyoruz”

 

Oneida Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Anthony J. Picente Jr ise “ABD ve Canada arasındaki bu ortaklık, Oneida Bölgesi'nin UAS endüstrisinin gelişiminde ve ilerlemesinde nasıl yol aldığının bir kanıtıdır. Drone Delivery Canada’nın Griffiss Uluslararası Havalimanı’nda test edilmesinin başarılı olduğunu ve şirketin ABD’deki ilk operasyonu için test sitemizi seçmesinden memnunum” dedi. Griffiss'teki test, DDC için ve ABD genişleme programımızın başlangıcı için önemli bir kilometre taşını oluşturmaktadır .

 

Kaynak: Drone Delivery Canada