İnsansız Hava Araçları günümüzde sıklıla havadan görüntüleme ve görüntü toplama amacı ile kullanılmakta bilindiği gibi. Sektörün başını çeken firma DJI ise ürettikleri İHa'laırn haricinde farklı ürünler ile de piyasada oyun değiştirici görevine devam ettiği görülmekte. Daha önce DJI Simülatör ile sektörde önemli değişiklik yapan DJİ firması bu seferde görüntü analiz eden ve genele haritalama için kullanılan DJI Terra uygulamasını tanıttı.

 

DJI Terra ile Haritalama

 

Halihazırda birden fazla yazılım ile DJI ürünlerini analiz edebiliyorsunuz. Drone Deploy, Pix4D ve daha niceleri. Peki bu yazılımlar ne yapıyor. Basitce bu yazılımla sizin drone'nunuzu alıyor, ölçüm yapmak istediğiniz yerde otonom bir şekilde uçuruyor ve görüntüleri kaydediyor. Sonrasında siz bu yazılımlar aracılığı ile görüntüleri analiz ediyorsunuz. İsterseniz 3 boyutlu görüntü elde edin isterseniz bir alandaki toprak yığınını ölçün.

 

Üçüncü parti bu yazılımlar ek olarak kullanıldığından aylık ve yıllık olarak kiralanabiliniyor. DJI Terra yazılımı da aynı şekilde sunulduğunu görüyoruz. Size iki seçenek sunulmuş. Advance ve Pro ile DJI Terra yazılımını kiralayabilir ve haritalama amaçlı bu yazılımı kullanabilirsiniz.

 

Sadece Haritalama Değil

 

Şu ana kadar haritalama amaçlı olduğundan bahsettik ancak öyle değil. DJI Terra birden fazla alanda kullanılabilen bir yazılım olarak sunulmuştur. Bu alanlar:

 

  • Film - Medya
  • İnşaat
  • Haritalama
  • Kamu GÜvenliği
  • Tarım