DJİ Mavic Mini Geliyor

 

Drone sektörünün en önde gelen firmalarından biri olan DJI, çoğu ürünün üretimini durdurmuştu hatırlayacağınız üzere. End of Life (EOL) procesine giren ürünler yani üretimi durdurulanlar Phantom serisi drone’lar, Mavic air’ler, Spark ve mavic pro serisi drone’lar idi. Ancak DJI yeni bir hamle ile daha ufak, daha hafif ve muadillerine göre daha ucuz bir drone piyasaya sürmek üzere. DJI Mavic Mini

 

Dji mavic mini ile DJI ürün portföyünü genişletmeyi hedeflediği görülüyor. Piyasaya sızan görüntülere göre ürün bir el boyutunda ve 350 gr. ağırlıkta olması bekleniyor. 250 gr. Üstü olduğundan Avrupa ve Amerika’da lisans almak zorunlu oluyor. Ancak bu limit ülkemizde 500 gr. olduğu için şimdilik drone pilot ehliyetinizin olmasına gerek kalmıyor (tabi hobi amaçlı ve meskun mahal dışında uçacaksanız)

 

Diğer serilerde olduğu gibi wi-fi ağına sahip bu ürüne, kumanda kablosuz bir şekilde bağlanıyor. Üzerinde 3 eksenli 12 megapixel kamera bulunuyor. 4k video çekebilen bu drone ile başlangıç seviyesi için ideal bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

 

DJI Mavic Mini Ne Kadar

 

Piyasaya düşen ilk bilgilere göre bu ürün satış fiyatı 399 doalra olarak belirlenmiş. Ülkemizde ise vergilerle birlikte 3 bin TL civarı olması tahmin ediliyor.