2018’in En Taşınabilir ve Güçlü Drone'yla tanışın:

Geçtiğimiz günlerde drone üreticisi DJI, en son 2018 drone modelini piyasaya sundu - Mavic 2 Pro (1,449 $) ve Mavic 2 Zoom (1,249 $).

Her model, 4K video ve HDR fotoğraflarını herhangi bir açıdan yakalamanıza yardımcı olacak şekilde geliştirilmiş performans, kamera yükseltmeleri ve daha akıllı özellikler gibi birinci nesil Mavic Pro'dan (büyük) iyileştirmeleri içeriyor. Şimdi detaylı olarak Mavic 2'yi inceleyelim.

 

DJI Mavic 2 Pro Fiyatlandırma ve Özellikleri

 

Birçok yönden Mavic 2 Pro; mevcut Mavic Pro, Pro Platinum ve Air modellerinden bir adım önde. İyileştirmeler daha gelişmiş bir kamera sistemi, tamamen yükseltilmiş görüş sistemi ve diğer akıllı özellikleri içeriyor.

 

İşte öne çıkan özellikler:

 

  • 1-inç CMOS sensör Hasselblad kamera: Gelişmiş HDR ve renk duyarlılığı ile 20 megapiksel fotoğraf sunan çok daha kaliteli bir kamera sistemi. Temelde kameranın gücü önceki modellere göre daha küçük ve daha taşınabilir

 

  • Daha uzun pil ömrü: LiPo batarya teknolojisinde bir değişiklik olmasa da, ilk nesil DJI Mavic'in 27 dakikasına kıyasla 31 dakikalık bir reklamla tanıtılan daha verimli bir sistem (akım çekme oranı% 19 azaltıldı) görmek yine de güzel.

 

  • 60% daha sessiz uçuş: DJI Phantom 4 Pro'nun bu yılın başlarında geliştirdiği gibi, DJI Mavic 2 Pro düşük gürültülü konik (ve daha aerodinamik) pervanelere sahip. Bunlar ve daha yeni FOC ESC sürücüleri, daha fazla stabilite için geliştirilmiş gürültü kontrolü ve sinüsoidal akım sunar. DJI'ya göre, daha sessiz ve eğlenceli uçuşlar için hava aracı gürültüsü 4dB'ye (% 60) kadar azaltıldı.

 

  • Çok yönlü engel algılama: DJI Mavic Pro, yalnızca ön taraftaki ve uçağın altındaki sensörlere sahip olan DJI Mavic Pro'nun aksine, 5 yöne (ileri, geri, aşağı, sola, sağa) engel algılama özelliği sunuyor.

 

  • Akıllı Uçuş Modu yükseltmeleri: Active Track, Waypoint ve Point of Interest modlarının yükseltilmiş sürümlerini içermekte. Gerçekten eğlenceli ve yaratıcı görünen yeni bir Hyperlapse modu da var. TapFly  ve Tripod Modu şimdi Sinematik Mod olarak ayrıca yer almakta.

 

 

Özetle Mavic 2'yi yaratma yolculuğunda sayısız prototip yapıldı ve değerlendirildi. Sonuç, her şekilde optimize edilmiş yeni bir drone. Mavic ikonik katlama tasarımıyla aynı şekilde daha uzun, daha hızlı ve daha sessiz uçuyor. Mavic Pro gibi, neredeyse bir su şişesiyle aynı boyutta, bu da sırt çantanıza ya da kamera çantanıza koymanıza izin veriyor. DJI, bu küçük drone 1,449 dolara satışa sunmuştur.

 

 

DJI Mavic 2 Zoom Fiyatlandırma ve Spesifikasyonlar

 

Eşit şartlarda Mavic 2 Zoom  ile Mavic 2 Pro karşılaştırıldığında, daha hassas ve daha güvenli uçuş operasyonlarında, her ikisi de daha verimli ve daha sessiz bir sistemde ve istihbarat ile otomasyonun işleyişinde aynı hisseleri paylaşıyor.

Ancak aralarında iki büyük fark var:

 

  • Bir yakınlaştırma kamerası - 24mm - 48mm yakınlaştırma objektifi, 2x optik zum ve 2x dijital zum sunuyor, fotoğrafçılara ve film yapımcılarına çekimleri çerçevelemede daha fazla esneklik sağlıyor.

 

  • QuickShot modu - Akıllı Uçuş Modunu DJI Mavic Air'de gördük, ancak burada bir yükseltme yapıldı. Sadece Dronie, Circle, Helix, Rocket, Boomerang ve Asteroid uçuş modlarını değil, aynı zamanda yeni eğlenceli, yaratıcı ve çekici bir Dolly Zoom modu elde ediyoruz.

 

Uzun odaklı objektif çekiminde, konuya yeterince profesyonel bir fotoğrafçı gibi yaklaşılmadığında, DJI drone bunu yapar. Biz bu yeni drone’a Mavic 2 Zoom diyoruz - bu, optik zoomlu dünyanın ilk katlanabilir drone’udur. Eşdeğer 24-48 mm optik zum, artı 2x dijital zum ile tam HD video çözünürlüğünde 4K kayıpsız zoom için etkin bir 96 mm telefoto mercek sağlar.

Tüm bu özelliklere haiz DJI Mavic 2 Zoom 1,249 dolara satılmaktadır.

 

DJI Mavic 2 Pro vs. Mavic 2 Zoom

 

Mavic 2 Pro ve Zoom'un başka ne gibi ayırt edici özellikleri vardır?

 

Her iki model de hafiftir. Mavic 2 Pro 907 gramdır, ancak Mavic 2 Zoom 905 gramdan biraz daha hafiftir. Her biri, katlanabilir tasarımından dolayı seyahat için idealdir.

 

Öyleyse birisini diğerine tercih etmek için ne motive eder? Kullanıcının yaratmak istediği çekim karmaşıklığını, aza indirgemektir. Zoom’un etkileyici objektifi, yaratıcı videonuza yeni bir açı katacak. Ve QuickShot modları, yaratıcı türlerle oynamak için harika ve eğlencelidir.

 

Mavic 2 Pro ve Zoom'un her ikisi de gelişmiş izleme özelliklerine sahiptir, ancak Zoom bunu bir seviye daha yukarı taşır. Hybrid Autofocus ile Zoom, otomatik netleme hızını daha iyi bir doğrulukla % 40'a kadar artırır.

 

Eğer kamera sizin önceliğiniz ise, o zaman Mavic 2 Pro'yu Zoom'a tercih edebilirsiniz.Mavic  2 Pro, dünyanın lider orta format kamera ve mercek üreticisi Hasselblad ile ortaklaşa tasarlanmış 1 ”CMOS, 20 megapiksel kamera ile donatılmıştır. Zoom'un kamera sistemi hala 1 / 2.3 ”CMOS, 12 megapiksel sensörle profesyonel kalitededir.