Drone ile Cam Temizliği

 

Drone 'lar Drone'lar Drone'lar. Havada kalma süreleri, teknik ve yasal problemler ve diğerleri. Birçok kısıt günümüzde bu insansız hava araçlarını kullanımlarını kısıtlamakta. Ancak yakın gelecekte bu durum değişeceğe benziyor. Her yerde karşımıza çıkan bu drone'lar gelecekte bakalım kendine nasıl yer bulacak. Günümüzde insanlar için zor, maliyetli ve riskli olan çokğu işi şimdiden yapmaya başladılar bile. Drone ile havadan görüntüleme, drone ile evlilik teklifleri, drone ile kargo, drone ile haberleşme (dronecell vb.), drone ile haritalama ve daha niceleri derken hala insanların yaptığı göktelen camlarının temizliğini de artık drone'lar ile yapılabilecek.

 

Drone ile Gökdelen Camları Temizlenebilecek

 

Geçmişten günümüze teknoloji ve mühendisliğin bir sonucu olarak gökdelenler çok sık inşa edilir oldu. Dubaiden, Fransaya Amerika'dan Türkiye'ye. Birçok ülke bu uzun ve yüksek binaları hali hazırda kullanmakta ve gelcekte de sayıları daha da artacağı görülüyor. Akla gelen soru ise camlarının temizliği. Gökdelen camlarının temizliği ile iligli birçok yazı,makale ve video internette bulabilirsiniz. Ancak hala cam temizliğinin insanlar tarafından yapıldığı ise herkes tarafından bilinir.

 

İnsanlar için zor, maliyetli ve riskli olan gökdelen cam temizliğine çözüm olarak drone'lar kullanılmaya başlayacağı görülüyor. Bir grup araştırmacı kurum ve kuruluş bu konuya el atmış vaziyette. Bilindiği gibi bu drone'ların havada kalma süreleri çok az. Bunu gidermek için cam temizleyen drone 'ların bataryaları üzerlerinde değil bir kablo vasıtası ile elektriği almaktalar . Böylece havada kalma süreleri kısıtı ortadan kaldırılmış. Sıvı ile temaslarının olmaması için özel tasarlanan bu drone'lar gelcekte cam temizleyeceği ise kaçınılmaz. Çünkü insanlı sistemlere göre pratik ve kullanışlı. Kendine ait bir su girişi de olan bu sistem bir taraftan temizleyip bir taraftan da kurulma işlemi yapıyor.