Amerikada Uzaktan Pilot Sertifikası Alan Drone Pilot Sayısı 100 Bine Ulaştı

 

Drone’lar çok hızlı şekilde büyüyor! Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) 29 Ağustos 2016 mini drone düzenlemesine yürürlüğe girmişti. Bu düzenlemeye tabi olarak bugün itibari ile ticari ve eğlence amaçlı (“model uçak” haricindekiler) bir drone uçurmak için 100.000'den fazla meraklı Uzaktan Pilot Sertifikası (İHA Drone Pilot Sertifikası) aldı.



FAA Part 107 kapsamında, bir insansız hava aracı(İHA) uçuş operasyonunu yürüten kişi - resmi olarak bir “insansız hava aracı sistemi” (İHS) Uzaktan Pilot Sertifikasına sahip olmalı ya da böyle bir sertifikaya sahip bir kişi tarafından doğrudan denetlenmelidir. Drone pilotlarının çoğunluğu çevrimiçi materyalleri (PDF) inceleyerek ve ardından FAA onaylı bir bilgi test merkezinde bilgi testini geçerek sertifikalandırılmaktadır. Sıkı bir çalışma ile sınav geçilebilmektedir. Günümüze kadar yapılan sınavlarda başarı oranı yüzde 92 olarak gerçekleşmiştir.


Hâlihazırda bir Part 61 pilot sertifikanız varsa ve önceki 24 ay içinde bir uçuş incelemesini tamamladıysanız, sertifikanızı almak için FAA tarafından sağlanan İHS çevrimiçi eğitim kursu alma seçeneğiniz bulunmaktadır.



Uzaktan Pilot Sertifikası veriliş tarihinden itibaren iki yıl boyunca geçerlidir.