Dünyaca ünlü hava aracı üreticisi Airbus'ın  VSR700 Helikopterleri, Fransa'nın güneyindeki Istres'teki askeri hava üssünde tamamen insansız bir otonom uçuş için yola çıktı. Uçuşun amacı, Fransa'da gelecekteki insansız uçuş için gerekli olan zorlu düzenleyici ve emniyet sistemlerine uyumlu olduğunu göstermek.



Tatbikat sırasında, uygulayıcı, özerk bir modda inmeden önce çeşitli uçuş senaryolarını başarıyla gösteren 30 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi.Bu insansız helikopter, insansız hava aracı üssünde bulunan yer istasyonundan kumanda edildi ve gerçek zamanlı olarak izlendi.



VSR700 helikopter gösterisi,  Mayıs 2017'den bu yana geliştirme programının bir parçası olarak emniyet pilotu ile özerk bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirmektedir.  Askeri gereklilikleri karşılamak için kurulan dizel motor bu dönemde çok iyi ayarlanmış ve yeni yasal düzenleme standartlarını karşılamak için otomatik uçuş kontrol sistemleri geliştirilmiştir. Bu yeni kritik operasyonel yetenek, geliştirme planını sürdürüyor ve 2019 prototipin kullanıma sunulmasını öngörmektedir.

 

 

VSR700, 100 NM'de yaklaşık 8 saatlik bir dayanıklılığa sahip, çok sayıda yük taşıyabilen hafif bir askeri taktik insansız hava sistemidir. Sistem başlangıçta deniz kuvvetleri için genişletilmiş gözetim yetenekleri sunacak ve kritik görevler için insanlı helikopter uçuşlarının korumalarını sağlayacak. Kanıtlanmış sivil sertifikalı Cabri G2 platformu ve düşük tüketimli dizel motoru sayesinde, kullanıcılar sistemin düşük işletme maliyetinden faydalanacaklar. İdeal boyutlu bu insansız helikopterler, mevzut yapısını değiştirmeden; küçük korvetlerden büyük savaş gemilerine kadar birçok gemide kullanılmak için tasarlanmıştır.